Ugatásgátló nyakörvek

Az ugatásgátló nyakörv a modern kiképzés egyik hasznos eszköze, minek segítségével leszoktathatja kutyáját a fölösleges illetve más kutyák vagy élőlények megugatásáról. Üzletünkben széles választékban találhat ugatásgátló nyakörveket melyek az ultrasztatikus hangimpulzus elvén működnek. Az elektronikus ugatásgátló nyakörvek a kutya hangszálainak rezgésére lép működésbe, először sípolással figyelmeztet, később egy igazán gyenge elektromos impulzust ad, ami szimplán csak kellemetlen a kutyának, de semmiképpen sem fájdalmas – bármikor tesztelheti önmagán is.

Úgyanúgy mint bármely más elektronikus kiképző rendszer esetében, kedvence nagyon hamar megérti a kapcsolatot a nem kívánatos ugatás és vonyítás között, így farkasösztönéről megfeledkezve immár garantált a pihentető alvás Ön és környezete számára. Ha szomszédai panaszkodnak kutyájának napközbeni ugatására amíg Ön dolgozik, indulás előtt nyugodtan helyezze fel rá a nyakörvet. Kutyasétáltatás alkalmával is nagyon hasznos ha kutyája megugatja az arrjárókat illetve más állatokat.

Számos elektromos kiképző nyakörv már rendelkezik ugatásgátló funkcióval, így ha amellett dönt, hogy kutyáját megtanítaná újabb parancsokra is, akkor ezek a készülékek, melyek mindkét funkcióval rendelkeznek, több mint tökéletes választás az Ön számára.

Elektromos nyakörvek használatát azonban csak 6 hónapos kor után ajánljuk, olyanoknak akik már megtanulták az alap „ül, fekszik, nem szabad” parancsokat. Amikor a megfelelő ugatásgátló nyakörv kiválasztására kerül a sor akkor mindenképpen figyelembe kell venni kis ugató kedvencünk súlyát és életkorát. Ezen információk alapján állíthatja be a figyelmeztetés erősségét, de ügyeljen arra, hogy semmiképp állítson be akkora értéket ami már fájdalmat okozhat kedvencének. Kutyája nyűszítéssel fogja jelezni ha túl erős, ez esetben mindenképpen csökkentse az impulzus erősségét.

Egyáltalán nem kell aggódjon azért, hogy fájdalmat okoz kedvencének, hiszen minden a kutya akaratán múlik és az elektromos impulzust megelőzően a figyelmeztetés számos lépésben történik.

Kategorie